Mijn interesses

Als ik niet met school of de projecten bezig ben, zit ik zeker niet stil. 
Met wat ik mijn dan bezig houd lees je hieronder. 

Zeilen

Op mijn tiende raakte ik in aanraking met de sport. Van mijn vaders kant werd er vroeger erg veel gezeild en gewindsurft. Op een mooie dag gingen wij met de familie zeilboot, een Spanker genaamd Hydra, zeilen bij een mooi meer. Ik weet nog heel goed hoe spannend ik het vond, maar ook super leuk!

Voordat ik op zeilles ging huurden wij in Friesland een Valk. Dan gingen wij 's morgens vroeg weg en kwamen wij laat weer thuis (Twente). Op een gegeven moment had ik de smaak te pakken en gingen wij af en toe een weekend weg. Zo hebben wij een keer een weekend met instructeur gezeild. Dit was fantastisch! Toen besloten mijn ouders en ik dat het tijd werd voor zeilles. 


Ik ben op mijn dertiende begonnen met zeillessen bij een vereniging. Ik heb leren zeilen op het kanaal van Almelo bij de A.W.V. (Almelose Watersport Vereniging). Hier kreeg ik les in een Sunfish. Deze werden gebouwd bij in Almelo bij Ten Kate. De Laser stamt af van de Sunfish.

In 2016 ben ik samen met twee vrienden op zeilvakantie geweest. Een van de jongens heeft een eigen jacht. Dit is een Jeanneau. Dit jacht is 12 meter lang. Hiermee zijn wij op het IJsselmeer geweest. Helaas ben ik even misselijk geworden van de onregelmatige golfslag, maar dat was gelukkig na de eerste dag voorbij. Tijdens deze vakantie hebben wij ook weer nieuwe mensen leren kennen waar wij nog steeds contact mee hebben.

Ons gezin heeft in 2018 een zeiljacht gekocht. Een EMKA HT 29 genaamd Jasmyn. Het jacht is 9 meter lang en je kunt er met 3 á 4 personen op overnachten. Met dit schip kun je de Noordzee oversteken, maar dat hebben wij nog niet gedaan. Wordt zeker een keer uitgeprobeerd!

In de zomer van 2019 kocht ik mijn eerste eigen boot. Dit is natuurlijk een Sunfish. Aankomend zomer wil er lekker veel varen in mijn vrije tijd.

Voor meer foto's klik hier

Langebaan schaatsen

Toen ik vijf jaar was ben ik begonnen met het schaatsen. Dit was vooral voor het plezier, niet voor de prestaties. Ik vond het schaatsen zo leuk en werd gevraagd door het bestuur of ik geen hulptrainer wilde worden. Tuurlijk wil ik dat!
Vanaf mijn elfde heb ik geholpen met trainingen geven. Eerst op de zaterdag morgen en het seizoen erna op de maandag avond. Eerst hielp ik een half uur en daarna ging ik zelf trainen. Dit sloot erg mooi op elkaar aan.

Ik was erg enthousiast en er werd gevraagd of ik een cursus wilde volgen zodat ik een gediplomeerd trainer ben en alleen voor een groep kan staan. Ook deze uitdaging ging ik aan. Na een herkansing omdat mijn portfolio niet compleet was heb ik het begin oktober 2017 mijn SchaatsLeider niveau 2 diploma gehaald. Hiermee was ik op dat moment de jongste schaatstrainster van Nederland.

Heden ben ik nog steeds actief als pupillen trainer op de buitenbaan. Samen met de pupillen halen wij mooie doelen en meerdere prijzen nemen wij mee naar huis. Onder andere de TenCate Bokaal en de Veldwachter Hans Trofee.

Voor meer foto's klik hier